Friday, 6 March 2015

TKRS - Kursus Kenaikan Pangkat Lans Koperal dan Koperal

Assalamualaikum,
 
Pihak sekolah menghantar 2 orang murid.
Alhamdulillah cikgu pilih Alin dan Irshad.
Kursus ini di adakan pada 3 - 4 Mac (2 hari) di SMK Shah Alam.


Pengalaman pertama Alin mewakili sekolah peringkat daerah. Bila dah daftar di sana Alin dapat ramai kawan.

 
 
 
Alin bersama Balkis (OOppsss..Alin tersalah beli baju uniform..yang ni untuk sekolah menengah)
 

Alhamdulillah Alin lulus dan dapat pangkat Lans Koperal.

Mudah mudahan Alin akan lebih bersemangat dan menjadi pemimpin yang berwibawa untuk sekolah.

 
 Thank you for reading!!!

Wednesday, 18 February 2015

Alive 3D Art Gallery, Lukut

Assalamualaikum
 
Minggu lepas Alin dan family bercuti di Port Dickson. Masa on the way balik kami singgah di 3D Art Gallery.
 
Ini la rupanya gallery tu.
 
 

Entrance fees, Adult RM20 dan Child RM15 with My Card .. kalau takde My Card tambah RM5.
*Child below 90cm FREE
 
Bila nak masuk dalam tu tak boleh pakai kasut okeyyy...so locker di sediakan dengan bayaran RM2 ...hihihi.
 
Jom tengok gambar2 Alin...ada 50 gambar..tapi Alin tunjuk sikit je la ye..
 
 

 
 
Thank you for reading..



Thursday, 12 February 2015

Bibik oh Bibik

Assalamualaikum
 
Bibik saya dah nak balik Indonesia bulan depan...huhuhu..nanti Alin rindu bibik.
Dah tak ada orang nak suap Alin makan..hihi. Takpe takpe..ibu ada.
 
Masa bibik mula2 datang. Alin pun kecil lagi kan!
 
 
 
 
 Sekarang bibik dah canggih manggih...erkkk betui ka?
 
 
 
 
Thank you for reading!
 


Sunday, 8 February 2015

Pergi Zoo Melaka

Assalamualaikum

Tak plan pun nak pergi. Tiba2 je ibu ajak wa dan tok gi jalan-jalan. Kebetulan kami ada di Seremban 2..jadi tak jauh la sangat nak ke Melaka.

Entrance Zoo Melaka. Me, Abg Chik, Tok dan bibik.
 
Dating la pulak..
 
 
Masuk-masuk je nampak binatang ni...boleh bergambar tetapi di kenakan bayaran. Tak ingat berapa. Abg Chik nampak je berani tetapi hampehhhh..penakut..pegang ekor ular je...hihi.
 
Alin cuak juga bila kepala ular tu bergoyang2..hahah.
 
 
Habis bergambar, kami nak explore la binatang2 yang ada dalam Zoo ni. Perkhidmatan tram ada di sediakan. Kalau tak silap Alin RM5 untuk dewasa dan RM3 untuk kanak-kanak. Kebetulan waktu kami nak naik tu driver tram berhenti rehat...lambat pulak kami nak menunggu.
 
Selain tram tu...ada buggy yang boleh kita sewa..RM100 untuk 1 buggy..jadi muat la untuk kami berenam. Dia akan bawa kita ke semua tempat dalam zoo tu..lega sangat sebab tak perlu berjalan kaki. Kita cuma arahkan je driver tu stop mana2 tempat yang kita hendak bergambar..senang kan.
 
Ini la rupanya buggy.. Wa eksyen je tu.
 
 


 
 
Harimau dan Singa yang paling comel..wakaka..

 
 
Thank you for reading...

Wednesday, 4 February 2015

Trip to Korea

Assalamualaikum,

Alin baru balik dari Korea baru-baru ni.
Kami pergi berlima je, happy sangat sebab dapat tengok snow.



Day 1 - Jalan2 Bandar & Seoul Tower





Day 2 - Nami Island (sejuk sungguh..GGggrr..Gggrrr)




Tasik yang dah beku. Takut nak pijak... :)





Day 3 - Lotte World




Day 4 - Shopping






 Day 5 - Nak balik dah...flight pukul 11 pagi.